Basisrecept pannenkoeken

Geen categorie

Basisrecept pannenkoeken

Echte Hollandse pannenkoeken, wie houdt er niet van?! Het basisrecept is erg makkelijk om te onthouden maar het is altijd fijn om het ergens op papier te hebben. Dit is het basisrecept uitgeschreven mét handige tips and tricks in de bereidingswijze. Eet ze lekker ouderwets met poedersuiker, stroop of bak ze met appel en spek. Of met kaas, of met banaan en kaneel! Kortom, je kan met dit basisrecept nog heel veel variëren!

Ingrediënten
300 g bloem
3 eieren
500 ml melk
snuf zout
(eventueel een halve tl vanillesuiker)

Benodigdheden
Handmixer, elektrische mixer, staafmixer of garde, grote kom om alles in te mengen, soeplepel, koekenpan, spatel

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer of garde in een grote kom.
2. Tip: meng eventueel een klein scheutje olie door het beslag. Zo hoef je minder tot geen olie of boter te gebruiken bij het bakken.
3. Laat de koekenpan warm worden op middelhoog vuur. Schenk een klein beetje zonnebloem olie in de pan. Pak een prop keukenpapier en maak hier de pan vervolgens mee ‘schoon’. Zo voorkom je dat de pannenkoek in het vet gaat drijven.
4. Schenk ongeveer 1 soeplepel in de pan (ligt er natuurlijk ook aan hoe groot je koekenpan is). Draai de pan direct rond voor een mooie ronde pannenkoek.
5. Bak ongeveer anderhalve minuut aan weerszijde. Schep de pannenkoek om met een grote spatel. Zet het vuur hoger als het te langzaam gaat en het vuur zachter als het te snel gaat.
6. Serveer natuurlijk met poedersuiker of stroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *