Bietensalade met dille en bieslook

Diner Lunch Recepten

Bietensalade met dille en bieslook

Bieten, de favoriete groenten van mijn vriendin Lilian en mijn moeder. Ik vind het iets minder lekker. Maar, ik heb een manier gevonden om ze lekker te gaan vinden. Namelijk met dit recept. Ik heb dit recept bedacht toen ik in een restaurant een keer rode bietjes met haring at. Dit was lekker. Maar ik miste iets fris en iets romig’s.  Wanneer het seizoen er naar is kan je er haring bij eten.

Dit is het recept voor 4 personen.

Ingrediënten

500 gram koude gekookte rode bietjes
250 gram koude gekookte aardappelen
1 sjalotje
3 eetlepels zilveruitjes
3 eetlepels augurken
2 flinke klodders mayonaise
2 eetlepels olijfolie
een handje dille
een handje bieslook
Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd alles in blokjes en mix alle ingrediënten met elkaar in een kom.  Serveer met wat extra bieslook, dille en zilveruitjes bovenop.

Om het gerecht compleet te maken zou je er een gekookt eitje of een stukje vis bij kunnen serveren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *