Eenpansgerecht: kip cashew met zoete aardappel

Diner Recepten

Eenpansgerecht: kip cashew met zoete aardappel

Alles in een pan, ik ben er dol op! Lekker weinig afwas en een heerlijk gerecht bomvol smaken. Deze kip cashew met zoete aardappel is een topper voor doordeweeks of op een lui dag. Zoet, zout en een klein beetje zuur. Ideaal voor als je eters hebt die niet  van pittig houden en toch dol zijn op de Aziatische keuken.

Ingrediënten
350 gr kipfilet in blokjes
2 el maizena
zonnebloemolie
400 gr zoete aardappel blokjes
1 rode ui
1 paprika
1 el Heng Shun zwarte azijn
1 el sojasaus
4 el hoisinsaus
2 tl sesamolie
100 gr geroosterde cashewnoten
2 bosuitjes, in ringen gesneden

Bereidingswijze
1. Wentel de kipfilet blokjes in de maizena en bak in de zonnebloemolie. Voeg hier ook de zoete aardappelblokjes aan toe.
2. Snijd de rode ui in kwarten en de paprika in reepjes. Voeg deze toe wanneer de kip en de zoete aardappelblokjes gaar zijn. Bak mee.
3. Voeg dan de zwarte azijn, sojasaus, hoisinsaus en sesamolie toe.
4. Garneer met de geroosterde cashewnoten en bosui. Serveer met gekookte rijst.

 

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *