Huisgemaakte granola zonder suiker

Ontbijt Recepten

Huisgemaakte granola zonder suiker

Huisgemaakte granola zonder suiker
Wat eet jij altijd in je yoghurt of kwark? Ik at graag kwark met cruesli. Maar daar zit heel veel suiker in en vaak zelfs glucosestroop. Wat ik aan cruesli zo lekker vind zijn de grote brokken. Dit zit niet in granola of muesli omdat hier geen of minder suiker in zit. Ik heb een recept bedacht met brokken granola. Deze granola is suikervrij, maar er zit wel veel smaak aan door de kaneel en citroenrasp. De gojibessen maken de granola wat zoeter van smaak. Met het bedenken van dit recept heb ik ook gedacht aan mijn wensen voor een goed ontbijt. Ik ontbijt vaak met kwark en deze granola mix omdat er veel vitaminen C (gojibessen) in zit, veel eiwitten en veel vezels. De eiwitten zorgen ervoor dat de vlokken zich kunnen binden. Maar ze hebben ook zeker een toegevoegde waarde, namelijk nog meer eiwitten!

Het recept voor zeker 5 porties is als volgt.

Ingrediënten
2 eiwitten
250 g havervlokken
100 g amandelen, grof gehakt
50 g cashewnoten
50 g pistachenoten
100 g gojibessen
1 el kaneel
snuf zout
1 el citroenrasp
1 el kokosolie (gesmolten)

Bereidingswijze 
1. Warm de oven voor op 150 graden.
2. Klop de eiwitten licht op met een elektrische mixer.
3. Meng alle ingrediënten in een beslagkom. Leg de granola uitgespreid op een bakplaat met bakfolie eronder.
4. Doe de bakplaat 40 minuten in de oven. En schep het geheel om de tien minuten om.

Ik adviseer de huisgemaakte granola niet langer dan een week te bewaren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *