Sweet sticky orange buns

Recepten Snacks

Sweet sticky orange buns

Sweet sticky orange buns
Oftewel zoete plakkerige sinaasappel broodjes. Dit is zeker weten een guilty pleasure. Dit recept past naadloos in mijn fast food repertoire. Het is super snel, kost weinig tijd en is oh zooo lekker! Ook zouden deze lekkere buns een goede bijdrage leveren aan het paas ontbijt!

Het recept voor 8 buns is als volgt.

Ingrediënten
6 stuks Danerolles super croissants
1 sinaasappel
200 gram kristal suiker
50 gram roomboter
een snufje zout
1 eidooier

Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Rol het Danerolles deeg uit op de bakplaat. Dicht de gaatjes in het deeg door het deeg voorzichtig tegen elkaar aan te drukken. Rasp dan de schil van de hele sinaasappel en meng de sinaasappel rasp met de suiker en het snufje zout. Snijd de boter in kleine vierkantjes. Bestrooi de hele plak deeg gelijkmatig met de suiker en de boter. Rol het deeg dan op met het suiker mengsel aan de binnenkant. Vervolgens snijd je de deegrol in 8 gelijke stukjes. Deze leg je plat op de bakplaat. Klop de eidooier los met een vork en smeer de rolletjes met een kwastje in met eidooier (hierdoor gaan de rolletjes glanzen) . Als je nog wat suiker over hebt gehouden kan je de restanten nog over de rolletjes verdelen. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Laat de buns na het bakken iets afkoelen. Wanneer ze nog lauw zijn kan je ze opdienen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *