Thaise kipballetjes in pindasaus

Diner Recepten

Thaise kipballetjes in pindasaus

Als je deze Thaise kipballetjes in pindasaus eenmaal hebt gemaakt ga je ze waarschijnlijk nog heel vaak maken. Dat kan ik je met grote zekerheid beloven! Of het nou voor een borrel is zonder de rijst of met rijst en groenten voor een doordeweekse dag, deze kipballetjes zijn de bom.

Als je deze Thaise kipballetjes in pindasaus eenmaal hebt gemaakt ga je ze waarschijnlijk nog heel vaak maken. Dat kan ik je met grote zekerheid beloven! Of het nou voor een borrel is zonder de rijst of met rijst en groenten voor een doordeweekse dag, deze kipballetjes zijn de bom. Kipgehakt is vol van smaak en in combinatie met de knoflook, citroengras, koriander en andere smaakmakers hebben de balletjes op zich al een fantastische smaak. Maar de pindasaus met rode curry pasta, kokosmelk en limoen maakt het helemaal af. Dit gerecht is overigens echt een fusion recept. Ik heb een tijdje in Thailand gewoond en kipballetjes in pindasaus is geen authentiek Thais gerecht. Wel maken de smaken in dit recept het echt Thais. Een beetje van Indonesië en een beetje van Thailand dus!

Ingrediënten
450 gr kipgehakt
1 knoflookteen, gepeld
1 stengel citroengras
4 bosuitjes
3 stengels verse koriander
1 el rode currypasta
1 tl limoensap
1 tl vissaus
1 ei
3 el paneermeel
250 gr rijst
verse koriander voor garnering

Voor de pindasaus:
1 el zonnebloemolie
1 el rode curry pasta
4 el pindakaas
sap van een halve limoen
2 el vissaus
250 ml Mae Ploy kokosmelk

Bereidingswijze
1. Doe de kipgehakt in een mengkom. Doe de knoflookteen, citroengras, bosui, koriander, curry pasta, limoensap en vissaus in een keukenmachine en meng fijn tot een kruidenpasta.
2. Doe deze kruidenpasta bij de kipgehakt samen met de broodkruim en het ei. Meng tot ronde balletjes ter grootte van een golfbal. Bak deze gaar in de zonnebloemolie.
3. Kook ondertussen de rijst en maak de pindasaus door de curry pasta even te bakken in de zonnebloemolie. Voeg hier vervolgens de pindakaas, limoensap, vissaus en kokosmelk aan toe. Laat zachtjes pruttelen en meng met een garde tot een gladde saus.
4. Serveer de rijst met de balletjes, saus en garneer met verse koriander. Eet hier een frisse salade of gestoomde groenten bij.

 

KokenKoken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *