Verse tomatensoep

Diner Lunch Recepten

Verse tomatensoep

Verse tomatensoep
Ik ben gek op soep. Vaak maak ik op een dag dat ik ga trainen of als ik al veel op mijn werk heb gegeten even snel een soepje. En mijn lievelings soep is echt tomatensoep. Tomatensoep kan je met verse tomaten maken of met tomaten uit blik. Het geeft beide een iets andere smaak. Ik houd ervan om de tomatensoep vers te maken omdat het maar een klein beetje meer werk is en het nog lekkerder is. Ik gebruik de hele tomaten en ontvel ze niet. Op deze manier bevat de soep nog meer vezels en vitamines.

Dit is het recept voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten
8 grote tomaten (ongeveer 600 gram)
2 uien
1 knoflookteen
1 grote wortel
2 stengels bleekselderij
1 groentebouillonblokje
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout
100 ml water

Bereidingswijze
Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes en pers de knoflook. Begin met het bakken van de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel in een grote soep pan. Bak dit totdat de uitjes een beetje beginnen te kleuren. Voeg dan de kruiden en het bouillonblokje toe en bak dit 1 minuut mee. Vervolgens voeg je de gesneden tomaten toe en dit bak je 3 minuten mee. Als laatst schenk je de 100 ml water bij het geheel. Om de soep glad te maken blender je het geheel in de blender of met een staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *