Truffel risotto met gegrilde kip

Diner Geen categorie Recepten

Truffel risotto met gegrilde kip

Risotto is echt comfort food, en weet je wat het nog beter maakt? Truffel tapenade! Wat ben ik dol op dat spul, je kan er zoveel lekkere dingen mee maken. Deze truffel risotto met gegrilde kip moet echt op je lijstje komen voor dinertjes bij je thuis, voor als je indruk wilt maken op je gasten. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat een kom vol met deze romige truffel risotto het ook erg goed doet met een avondje bankhangen. Enjoy!

Ingrediënten
350 g kippendij
1 el gedroogde oregano
rasp van een halve citroen
versgemalen peper en zout
olijfolie
400 g kastanjechampions, in plakjes
3 sjalotjes, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
250 g Arborio rijst
100 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon
50 g roomboter
3 el truffel tapenade
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
5 g verse peterselie, fijn gesneden

Bereidingswijze
1. Marineer de kip met de gedroogde oregano, het rasp van de citroen, een scheut olijfolie, versgemalen peper en zout in een kom. Dek af en zet in de koelkast.
2. Pak een pan met een dikke pan en verhit op middel hoog vuur. Bak hierin de champignonplakjes met de sjalotjes en de knoflook in olijfolie. Bak dan de rijst ongeveer 3 minuten mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de witte wijn en vervolgens de bouillon toe.
3. Grill ondertussen de kippendij in een grillpan.
4. Zet het vuur uit als de rijst al dente is. Roer nu de roomboter, truffel tapenade en Parmezaanse kaas door de risotto en breng verder op smaak met een beetje peper en zout.
5. Haal de kip uit de pan en snijd in reepjes. Verdeel de risotto over de borden met daaroverheen de kip reepjes en garneer met verse peterselie.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *