Truffel risotto met gegrilde kip

Diner Recepten

Truffel risotto met gegrilde kip

Risotto is echt comfort food, en weet je wat het nog beter maakt? Truffel tapenade! Wat ben ik dol op dat spul, je kan er zoveel lekkere dingen mee maken.

Deze truffel risotto met gegrilde kip moet echt op je lijstje komen voor dinertjes bij je thuis, voor als je indruk wilt maken op je gasten. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat een kom vol met deze romige truffel risotto het ook erg goed doet met een avondje bankhangen.

Het geheim voor een romige risotto zit hem in de bereiding. Trek hier de tijd voor uit en blijf rustig roeren waardoor de zetmelen van de rijstkorrels vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat ze lekker gaan plakken. Dit is het recept voor ongeveer 4 personen. Enjoy!

Ingrediënten
350 g kippendij
1 el gedroogde oregano
rasp van een halve citroen
versgemalen peper en zout
olijfolie
400 g kastanjechampions, in plakjes
3 sjalotjes, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
250 g Arborio rijst
100 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon
50 g roomboter
3 el truffel tapenade
50 g Parmezaanse kaas, geraspt (Ik gebruik hiervoor de rasp van Microplane waardoor de kaas heel fijn is.)
5 g verse peterselie, fijn gesneden

Bereidingswijze
1. Marineer de kip met de gedroogde oregano, de rasp van de citroen, een scheut olijfolie, versgemalen peper en zout in een kom. Dek af en zet in de koelkast.
2. Pak een pan met een dikke bodem zoals deze mooie met gouden greep van BK.  en verhit op middel hoog vuur. Bak hierin de champignonplakjes met de sjalotjes en de knoflook in een scheut olijfolie. Bak dan de rijst ongeveer 3 minuten mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de witte wijn en vervolgens de bouillon toe. En onthoud, blijf rustig roeren voor een optimaal resultaat.
3. Grill ondertussen de kippendij in een hete grillpan.
4. Zet het vuur uit als de rijst al dente is. Roer nu de roomboter, truffel tapenade en Parmezaanse kaas door de risotto en breng verder op smaak met een beetje peper en zout.
5. Haal de kip uit de pan en snijd in reepjes. Verdeel de risotto over de borden met daaroverheen de kip reepjes en garneer met verse peterselie.

Een heel Italiaans menu maken? Maak deze bietencarpaccio bijvoorbeeld als voorgerecht.

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *